FLEURDERIJ

Over varkens en bloemen

VARKENS 

Reeds in 1996 kreeg ik, Michaël Vanhulst de kans een varkensbedrijf over te nemen in Bierbeek. Op dit ‘gesloten bedrijf' worden alle biggen gekweekt en gevoed tot ze slachtrijp zijn. Naast de varkens, kweekten we jarenlang rode bessen. In 2019 inspireerde mijn vrouw Ciska me om de rode bessen te vervangen door fleurige bloemen. 

BLOEMEN

Meer dan 200 soorten vaste planten, éénjarigen, bloembollen en bloeiende en groene heesters… Ze kleuren het bloemenveld vanaf de eerste narcis tot de laatste chrysant. 

Je plukt narcissen, tulpen, anemoontjes, ranonkels en pioenrozen in het voorjaar. Gladiolen, rozen, grassen, zonnebloemen en meer dan 100 éénjarigen in de zomer. En zeker 40 soorten dahlia,  astertjes en de mooiste snijchrysanten in de herfst. 

PLUKKEN

Als je graag verse bloemen in huis hebt is een plukabonnement misschien iets voor jou! 
Je komt helemaal tot rust tussen de bloemen. Je kiest en knipt al dat moois en volgt de seizoenen van nabij. Zo maak je de mooiste losse veldboeketten.

OP DE BOERDERIJ 

Je koopt duurzaam geteelde bloemen rechtstreeks bij de boer. Je weet wie je bloemen kweekt en waar ze vandaan komen. Je beperkt het aantal schakels in de keten, de bloemen leggen minder kilometers af en er is geen verpakkingsafval. Je koopt lokaal en wij krijgen een eerlijke prijs voor ons werk en onze bloemen. 

Landbouwactiviteiten
Varkens
Sierteelt / bloemen / bomen
Aanbod
Klasbezoek - alle leeftijden
Klasbezoek - kleuters
Klasbezoek - lager onderwijs
Klasbezoek - secundair onderwijs
Klasbezoek - hoger onderwijs
Klasbezoek - buitengewoon onderwijs
Rondleiding - week
Rondleiding - weekend

Vragen of reserveren?

Neem contact op met de boer.

Jouw vraag werd goed verzonden! Binnen enkele ogenblikken ontvang je een bevestiging van jouw contactaanvraag via mail.
Adres
FLEURDERIJ
Opvelpsestraat 64
3360 Bierbeek
Contact
016 46 10 76
0495 70 38 66
Volg ons
schuur