Plukvers van de Pers

Leren over appelen en peren

Kan je in juni nog lokaal geteelde appelen eten? En hoe bepaalt de fruitteler het ideale pluktijdstip? 

Op deze en andere vragen krijgen leerlingen een antwoord in het educatieve programma Plukvers van de Pers, bij een fruitteler in Vlaams-Brabant. Een halve dag lang duiken ze in thema’s zoals techniek, gezonde voeding en hedendaagse landbouw. En doen ze vooral veel zelf in 5 workshops over plukken, meten, proeven, persen en bewaren.

Het gratis programma is er voor leerlingen van de 3de graad basisonderwijs en 1ste jaar secundair onderwijs, tijdens het plukseizoen in oktober. 

Waar naartoe?

Deelnemende fruittelers

Deelnemende fruitbedrijven
*enkel in Vlaams-Brabant
5 resultaten
healthy-fruit-bvba
Zoutleeuw
Healthy Fruit BVBA
Gebruik van de nieuwste technieken
fruitbedrijf-van-der-velpen
Bierbeek
Fruitbedrijf Van der Velpen
Lekkerste appels, peren en fruitsappen
de-appelfabriek
Huldenberg
De Appelfabriek
Vierde generatie met eigen teelt
fruit-billens-van-laer
Gooik
Fruit Billens-Van Laer
Goeie grond, lekker fruit
veulemans-stefan
Kortenaken
Veulemans Stefan
Biodiversiteit zorgt voor beter fruit
werkgetuig