Het Gezonde Plukveld

Voordeel voor boer, mens en milieu

Het Gezonde Plukveld is een biologische zelfoogstboerderij met groenten, kruiden, kleinfruit en bloemen in Merchtem.

Ik ben Luc, de vierde generatie die boert op het veld. De eerste generaties hadden hier een gemengd bedrijf, kleinschalig met aandacht voor de natuur. De voorbije 25 jaar had ik enkele groenten staan. Maar de interesse om rechtstreeks voor de consument te telen, nam steeds toe. Met heel veel zin startte ik aan een nieuw hoofdstuk: een zelfoogstboerderij. Dat heeft alleen maar voordelen voor boer, mens en milieu.

​We werken volgens het principe van CSA. CSA staat voor Community Supported Agriculture of landbouw gedragen door de gemeenschap. CSA betekent dat enthousiastelingen en de boer samenwerken aan eerlijke, gezonde en milieuvriendelijke landbouw. Je wordt mede-eigenaar van de oogst en mag zo een jaar lang je eigen groenten, kruiden en kleinfruit oogsten. Van dichtbij maak je het reilen en zeilen op de boerderij mee.

Krijg een rondleiding en een blik achter de schermen, én proef van het lekkers dat hier geplukt wordt. Er is de mogelijkheid om je eigen biologische groentjes, kruiden, kleinfruit en bloemen te plukken tegen betaling. Daarnaast zijn er nog andere activiteiten zoals een workshop 'maak je eigen veldboeket' of yoga. (Inschrijven via www.plukmerchtem.be.)

Landbouwactiviteiten
Fruit
Sierteelt / bloemen / bomen
Groenten en/of kruiden
Aanbod
Klasbezoek - alle leeftijden
Klasbezoek - kleuters
Klasbezoek - lager onderwijs
Klasbezoek - secundair onderwijs
Klasbezoek - hoger onderwijs
Klasbezoek - buitengewoon onderwijs
Rondleiding - week
Rondleiding - weekend
Workshop
Fruit
Groenten & kruiden

Vragen of reserveren?

Neem contact op met de boer.

Jouw vraag werd goed verzonden! Binnen enkele ogenblikken ontvang je een bevestiging van jouw contactaanvraag via mail.
Adres
Het Gezonde Plukveld
Galgestraat 33
1785 Merchtem
Contact
0472 37 51 41
Volg ons
melk