Erps - Kwerps

Tivoli Boutique

Mijn roomijs zorgt voor grote en kleine gelukjes!

De kers op de taart. Letterlijk. Daar zorgt Sofie Wouters van Tivoli Boutique voor. Met haar ijstaarten fleurt ze feesten op. Voor haar creaties deed ze inspiratie op over de hele wereld. Ze deed buitenlandse stages in Zwitserland, Zweden en Zuid-Afrika. Ze perfectioneerde zich tot ambachtelijke ijsbereider. 

Tivoli Boutique

“De kiem voor mijn passie is gelegd door mijn moeke, mijn oma”, zegt ze. “Ik herinner me dat ze vroeger een ijsmachine had. Zo’n stalen inox exemplaar waarmee je met de hand moest draaien. We moesten zout en ijs toevoegen en… draaien maar. Na afloop kregen we een ijsje. Zo lekker! Oma kookte graag én goed. Ze bakte koekjes, maakte snoepjes… In haar tuin stond veel fruit dat ze verwerkte. Ik dacht toen: wauw. Pure producten verwerken naar een lekkernij waar je mensen blij mee maakt. Dat is ook mijn doel.”

“Of ik die recepten van mijn oma nog gebruik? Ja, maar dan wel met gebruik van een moderne ijsmachine en aangepast naar onze smaak”, weet ze. “Het is vooral belangrijk dat je eerlijke producten gebruikt! Daar ga ik naar op zoek. Rauwe melk en verse room haal ik bij Hoeve De Ploeg in Herselt. Vanillestokken komen uit Madagascar maar ik werk hiervoor wel samen met een vzw. Het verhaal moet kloppen. Mensen zijn zich veel meer bewust van wat ze eten.”

Sofie studeerde aan de hotelschool Spermalie in Brugge, liep stage in Hotel Metropole in Zwitserland en werkte in het bekende hotel – restaurant Le Sanglier des Ardennes in Durbuy. Bijna tien jaar geleden vertaalde die passie voor zoet zich in Tivoli Boutique.

“Ik volgde via avondonderwijs allerlei opleidingen en ik kwam dan altijd met wat lekkers naar huis”, gaat ze verder. “Veel mensen zeiden me: waarom ga je er niet verder mee? Mijn man trok me uiteindelijk over de schreef en ik begon met een thuisatelier. Met succes want we zijn negen jaar verder.”

“De ijstaarten zijn altijd bestemd voor speciale gelegenheden: feestdagen, een verjaardag, communie of huwelijk. En waar maken mensen dan een foto van? Juist, met mijn ijstaart. Het schoonste compliment dat ik kan krijgen, is als men terugkomt. Zo kwam er bijvoorbeeld een mama altijd roomijs halen voor haar zoon onder de examens. Nu mag ik de huwelijkstaart maken want haar zoon is verlekkerd op het roomijs! Dat is groot geluk maar ik zorg met mijn koekjes en zoetigheden ook voor klein gelukskes. Mijn slogan is niet voor niets: geeft smaak aan de leukste momenten!”

Voor meer informatie: www.tivoliboutique.be